Saturday, February 27, 2016

Seoul Day 2 Part 1 - EVERLAND

Pagi-pagi lagi selepas breakfast kat hostel kami bertolak ke Everland. Berbekalkan choclate bar dan air mineral kami ke sana. Ini first time kami berjalan ke tempat macam ni di overseas tanpa bawa bekal. Selalunya sekurang-kurangnya kami bawa buah, biskut ataupun nasi/sandwich.


Waktu ni was the Halloween week. So keseluruhan Everland ni dipenuhi dengan deco yang bertemakan Halloween. To the extend of the hostel was decorated in Halloween style. Saya tengok dia orang ni macam obsessed sikit dengan sambutan hari Halloween ni.
Nampak tak hantu kat atas tu?




Kat Everland ada Safari. Yang ni memang BEST. Entertaining and eye opening. You get to get 'close' to the lions, tigers and especially the cute grizly BEARS. Memang puas hati tengok dia orang.
Some pictures for your eyes.






Actually, it was pretty scary to 'get close' with the bears. Walaupun nampak cute, dan manja... dan kita berada di dalam bas yang berpagar, saya tetap rasa ia menakutkan. Or, maybe sebab saya ni penakut?



Nampak tak 'hantu' kat atas tu?

Someone is picking her souvenir...


Pokok besar ni terletak sebaik sahaja pintu masuk.









Well.... seharian di Everlan... my verdict is... Disneyland Tokyo is far better and more exciting than Everland. Untuk penggemar rides yang mencabar and big boys, rasanya they will easily get bored in Everland. BUT Everland has got the HIGHEST ride I have seen with my eyes- yang dalam TV tu tak kira ya. Yang ni memang OH MY GOD. It's even higher than any buildings there. So kiranya not badlah kan datang sini.