Friday, March 17, 2017

Books Buku Blog dan Penulis

Hari ni saya tukar header blog lagi. Blog ni dah lama left idle, memang perlukan facelift. Tapi disebabkan saya tak pandai sangat nak buat kerja kerja macam ni, plus kekangan masa, saya just tukar tajuk blog dan gambar sahaja. A simple makeover will do, I suppose.

Rasanya tajuk baru - Everything Under the Sky Except Politics - dah kena dengan purpose blog ni untuk sementara waktu. At least.

Kata otai, blog penulis mesti reflect siapa penulis tersebut and has to be and looks professional. Yup, true if you are already 'there' slike JK Rowling, Spephen King and the likes. Tapi kalau penulis yang baru macam saya ni... kadang kadang penulis ni sendiri yang hilang perspektif. So, tak tahu nak tulis apa kat blog. Bila semuanya pasal buku, kat FB pun tulis pasal buku, kat IG... again, about books, i really think that it makes everything boring.

So, I consider this place as a place to write anything that I want to write. anything that is lingering on my mind. For example, sekarang pasal bibik I yang I tengah fikir.

Disclaimer :

I just love to write it this way, a mix of English and BM; not in Bahasa Melayu Tinggi ("BMT") - sebabnya?

CEPAT! just get off words accumulating on my minds to the keyboards, easy, without having to think of the sentence structure because my brain has been programmed this way. In English. So, pardon me.

and I dont like to use some bahasa pasar with slang or shortforms that people have to crack their brain to figure out what.

Orang kata seorang penulis kena belajar dan kena menulis secara betul dengan tatabahasa yang betul walaupun di media social. Well, I beg to differ. Media social is  the only place I can break those writing rules. So, don't judge me until you see my writings.

XOXO