Sunday, December 13, 2015

Rumblings... out of the blue

Since i became a writer everything seems to change. Now i know... betapa peliknya dunia ini. Betapa peliknya apabila menjadi orang creative - macamlah i kreatif sangat. Hahahaha. Sekali sekala masuk bakul, angkat sendiri. Tak salah, bukan?

Semalam... satu lagi perkara luar biasa berlaku... bukan luar biasa kerana ia pelik. Tapi more tu... are you okay, zura? Why you suddendly write something like that? You never never intend to write that kind of stories... what is happening?

Well... nothing really happened. Cuma saya terfikir... mungkin seronok membaca sesuatu yang hilarious - kelakar... walaupun saya terbayangkan cerita ini lebih sesuai di skrin.

Apa apa pun... saya sudah mula tersenyum sebelum memulakan penulisan. Bukan kerana ia begitu lucu. Saya tersenyum akan keupayaan diri sendiri untuk menulis sesuatu yang boleh buat orang ketawa terbahak bahak (nota : bukan tersenyum senyum seorang diri seperti membaca kisah romantik komedi Shen dan Lyn Jasmine tapiternganga dan ketawa guling guling).
Something hillarious and funny.
Something impromptu.
Something unusually out of my league.
Oh! It is no so me.